SALG - 50% rabatt på alt!

Velg helt fritt i sortimentet, rabatten er allerede trukket fra

Negledekor i historisk perspektiv

3000 år f. Kr. brukte kineserne en blanding av bivoks, eggehviter, gelatin, plantefarger, akasiegummi og roseblader på neglene. De stakk fingrene i denne blandingen og holdt dem der i flere timer for å få et rosa skjær på neglene. Dette er den tidligste forekomsten av negledekor som vi kjenner til.

hennaInderne brukte i denne samme perioden henna til farging av fingertupper og negler. Til å begynne med etter farging var hennaen orange, men ble etterhvert brun og mørkbrun når fargen modnet.

Egypterne brukte også henna for negledekor 1300 år f. Kr. Fargen på kvinnenes negler ble brukt for å vise hvilken klasse i samfunnet hun tilhørte. Gull og sølv ble foretrukket, og senere ble rødt og svart moderne. Cleopatra brukte rød farge på neglene. De høyeste klassene bar dypere toner av rød, mens de lavere klassene bar svake, lyse farger.

Inkaene malte bilder av ørner på neglene sine. cleopatra

I begynnelsen av det niende århundre ble neglene farget av duftende oljer, og polert med pusseskinn i stedet for bare polert.  I det nittende og tidlig i det 20 århundre foretrakk kvinner polerte i stedet for lakkerte negler. De masserte kremer med farget pulver inn i neglene, for så å polere dem slik at de skinte.

På slutten av det nittende århundre tenkte noen at det å stelle negler kunne være en forretningsmulighet, og etter det åpnet neglesalonger over hele USA.

Etter at den første bilen ble produsert med bill-lakk, ble den første neglelakken skapt i 1917. Syntetiske neglelakker ble introdusert i 1920 årene i Paris.

En av de første designene som ble populære etter dette var «månemanikyren». Denne nekledekoren innebar at man malte nBeautiful indian woman in Sari. Arabian bellydancereglen men lot månen (det ovale, blekere partiet) på neglen være umalt.

Det neste som kom var en slags emaljelakk med fargepigmenter  i stedet for farge. Dette forandret industrien dramatisk. Nå kunne nye farger og nye design utvikles på løpende bånd. Dette ble en suksess, som gjorde Revlon til industrileder før 1940. Det var  klart at negledekor var kommet for å bli.

Ettersom tiden gikk ble negledekor en måte å kommunisere til omverdenen hvilken subkultur du hørte til. Punkere og gotiske tilhengere brukte svart, og det gjorde også mange rockestjerner.

Siden da har negledekoren blitt mer kreativ og kunstnerisk. Mange trender har oppstått med for eksempel bruk av symboler og krystaller, airbrushing og kunstige akryltipper. Kunstige negler er i dag en stor industri. Neglekunst har blitt en integrert del av motebildet og blir ofte brukt til å understreke et bestemt uttrykk.

0

Din handlekurv