SALG - 50% rabatt på alt!

Velg helt fritt i sortimentet, rabatten er allerede trukket fra

Kan du tenke deg å slutte med å bite negler?

Hvordan slutte med å bite neglerHva er neglebiting i bunn og grunn?

Som neglebiter vet du at neglebiting er en uvane det er vanskelig å bli kvitt. Fagfolk sier at det er en impulskontrollsvikt som gjør at du biter negler. Kanskje er du en av de mange neglebiterne som begynte allerede som barn, fortsatte gjennom tenårene og som ikke greide å slutte enda du nå er voksen. En liten trøst er i hvert fall at du er i godt selskap. Omtrent 45% av unge er engasjert i neglebiting før eller senere, og omtrent 10% finner det vanskelig å slutte som voksen.

Vet du hvorfor du biter negler?

En populær teori er at neglebiting er noe vi gjør når vi kjenner oss stresset, nervøs eller konsentrerer oss hardt. Mange begynner å bite på neglene når de tenker på jobben, mens andre begynner fordi de er usikre på hva de skal velge i en bestemt situasjon med to eller flere valgmuligheter. Også bekymring over foreldre eller barn gjør at vi kan bite negler. Økonomiske bekymringer trigger også neglebiting.

 

Hva er egentlig ulempene med å fortsette å bite negler?

 1. Neglene og fingertuppene kan bli alvorlig misformete etter mange års biting. Det kan være både smertefullt, flaut og pinlig.
 1. Når du svelger biter av neglen kan det føre til skade i magesekken og fordøyelsessystemet.
 1. Stadig tilgang på nye bakterier i munnen (du tar jo tross alt på mange ting i løpet av dagen) kan føre til at du føler deg oftere syk enn hvis du ikke hadde bitt negler.
 1. Du oppfattes som mer nervøs når du sitter der og biter på neglene dine. Det er kanskje ikke det inntrykket du egentlig prøver å formidle.
 1. Tannrelaterte problemer er ganske vanlig i forbindelse med neglebiting, særlig på fortennene.
 1. Når du biter i neglebåndet og små sår oppstår som en følge, kan spyttet ditt føre til infeksjoner i huden rundt neglen.

Ingen av disse punktene høres særlig attraktive ut. Hvis du biter negler og gjerne kan tenke deg å slutte (eller vet at du MÅ slutte), så er det noen ting som har hjulpet andre neglebitere.

 

Hva kan hjelpe deg med å slutte å bite negler?

 1. Du kan kjøpe en liten roll-on stift på apoteket (for eksempel Go’ Negl Mentholatum), som inneholder to bitre stoffer som du ikke har lyst til å få i munnen. Dette stoffet må brukes regelmessig og særlig etter hver håndvask. Må også brukes oppå neglelakk. Dessverre er det en del neglebitere som venner seg til den ekle smaken, ja til og med liker den etter noen dager.
 1. Noen mener at negleforsterkere smaker så vondt at de også hjelper. Uansett er det temmelig skummelt å spise så mange giftstoffer.
 1. Noen ivrige eksneglebitere anbefaler at du går ut og gjør hagearbeid og graver litt i jorda med hendene. Så vasker du bare hendene uten å fjerne lorten under neglene. Dette går du med i 2 dager. (Lurt å gjøre når du har fri…). Tanken på å spise jord virker temmelig avskrekkende på mange, og etter to dager har du kanskje brutt uvanen med å bite negler.
 1. Hvis dette ikke hjelper, kan det hende adferdsterapi kan være tingen. Denne går i hovedsak ut på å re-programmere hjernen fra å ville bite negler, til å ikke ville det lenger.
 1. Du kan også gå til hypnose. Mange sier at de ikke orker tanken på å bite negler etter å ha blitt hypnotisert. Det virker jo ikke på alle, men kanskje på deg.
 1. I noen tilfeller kan det å bytte ut neglebitingen med en ny, positiv vane føre til suksess. Man kan tygge på et eple eller en gulrot, eller i verste fall en tyggegummi i stedet for neglen.
 1. For deg som er kvinne finnes en mulighet til: Kunstige negler. Akrylnegler er ikke så godt å tygge på, og det er så dyrt å få lagt det at du ikke ønsker å ødelegge neglene med å bite dem av. Støpte gelenegler virker på samme måten som akryl. Hvis du i tillegg dekorerer de nye, kunstige neglene med litt diamanter og pynt, er det enda mindre attraktivt å bite i dem. Det blir nesten som å tygge på glass.
0

Din handlekurv