SALG - 50% rabatt på alt!

Velg helt fritt i sortimentet, rabatten er allerede trukket fra

Fjerning av gelelakk med aceton

Mange er skeptiske til bruk av gelelakk fordi de er engstelige for å bruke aceton, som må til for å fjerne gelelakk. Mange tror aceton er en farlig syre som kan løse opp hender og negler og lage store sår. Dette er ikke tilfellet. Aceton lages av alkohol. Hvert år selges det 3 millioner tonn i Norge. Stoffet er et utmerket løsemiddel. Det er hovedbestanddelen i de aller fleste neglelakkfjernere.

Aceton bør brukes i glassbeholdere, da den løser opp mange typer plast.

Aceton i kroppen vår

Aceton finnes i kroppen vår i små mengder og skilles ut i urin. Ved sukkersyke skilles aceton ut i større mengder. Ved lengre faste dannes det aceton i kroppen. Dette kan også skje når en har feber.

Brannfarlighet og annen mulig helserisiko ved feilaktig bruk

Aceton er svært brannfarlig. Selv etter at den har fordampet på huden, kan den antennes hvis man tar seg en røyk uten å ha vasket hendene. Aceton tørker ut huden på samme måte som alkohol, og fordamper hurtig. Må ikke tømmes i avløp, da den kan løse opp plastrør. Vær forsiktig ved bruk, så det ikke søles på møbler etc. da acetonet løser opp lakken på møblene. Må ikke inhaleres, da dette kan skade nerver og hjerneceller, akkurat som ved sniffing. Når du unngår å sniffe acetonet og bruker det et par ganger i måneden, er det ikke mer skadelig enn om du sitter med fingrene i alkohol.

Gelelakk kan fjernes på to måter ved bruk av aceton:

1. Bomull og aluminiumsfolie:

10fingreFil litt med en grov fil på toppen av lakken på alle fingrene for å bryte den blanke overflaten. Klipp opp 10 firkanter av aluminiumsfolie, ca 10 x 15 cm store. Tøm litt aceton i et eggeglass el. lignende (ikke plast) og dypp en liten bomullsdott i acetonet. Legg bomullsdotten på neglen og pakk fingertuppen inn i folie. Gjør det samme med alle fingrene. Hold fingertuppene nedover, gjerne over en bolle. Løfter du hånden, vil acetonet renne og dryppe på klær og møbler. Sitt med dette i 10-12 minutter. Sjekk på en finger og se om gelelakken har løst seg opp og lar seg skrape av med en trepinne. Hvis den gjør det, er du ferdig og kan skrape av lakken på alle fingrene. Vær forsiktig med å skrape med metall, da du kan skrape av litt av neglens overflate, slik at neglen blir tynnere. Skraper du med en trepinne vil du ikke skade neglen. Vask hendene grundig og ta på en håndkrem. Poler forsiktig av ujevnheter og eventuelle rester på neglen med en buffer eller glassfil. Du kan enten helle acetonet forsiktig tilbake i flasken ved hjelp av en trakt av glass eller metall. Gjør dette over vasken. Søler du, lar du acetonet fordampe. Eller du kan sette bollen med resten av acetonet ut i frisk luft, på en balkong eller veranda el. lignende, men slik at innen barn kan få tilgang til bollen. Acetonet vil fordampe i løpet av kort tid.

 

2. Dyppe fingrene i aceton:

Fil litt med en grov fil på toppen av lakken på alle fingrene for å bryte den blanke overflaten. Legg et håndkle eller to som underlag for å beskytte møblene eller klærne dine hvis du gjør dette i fanget. Skaff deg en glassbolle som du bare bruker til aceton, som er stor nok til å ha begge hendene nedi, med neglene mot bunnen av bollen.

acetonTøm en halv cm med aceton i bollen og ha et håndkle klart til å legge over bollen når du stikker hendene nedi. Hvis du ikke bruker håndkle, sørg for at du sitter med nesen bort fra bollen, så du ikke inhalerer acetonet. Vipp bollen litt på siden, slik at acetonet blir dypere på en side og dekker alle neglene. Sitt med dette i 10 til 12 minutter. Sjekk om lakken har løst seg opp eller lar seg skrape av med en pinne. Hvis ikke, sitt litt til. Vær forsiktig med å skrape med metall, da du kan skrape av litt av neglens overflate, slik at neglen blir tynnere. Skraper du med en trepinne vil du ikke skade neglen. Vask hendene grundig etterpå og ta på en håndkrem. Poler forsiktig av ujevnheter og eventuelle rester på neglen med en buffer eller glassfil. Du kan enten helle acetonet forsiktig tilbake i flasken ved hjelp av en trakt av glass eller metall. Gjør dette over vasken. Søler du, lar du acetonet fordampe. Eller du kan sette bollen med resten av acetonet ut i frisk luft, på en balkong eller veranda el. lignende, men slik at innen barn kan få tilgang til bollen. Acetonet vil fordampe i løpet av kort tid. Hvis du har kastet tørkepapir med tørket aceton på i søplebøtta, bær ut søppelet med en gang.

 

0

Din handlekurv